• 20160407_Visit_Rovaniemi_Fullres_300dpi (3 of 22)

  • lumiukot kopio

Lumiukkomme

Joitakin vuosia sitten Rovaniemellä tapahtui kummia. Aurinkoisena talvipäivänä joukko lumiukkoja tepasteli sisään Napapiirin portista. Nämä veikeät, iloiset, lunta ja jäätä rakastavat hahmot olivat kuulleet joulupukin tapaavan ihmisiä täällä Napapiirillä. Myös lumiukot halusivat tavata hyviä ystäviään, ihmisiä, ja pitää heidän kanssaan hauskaa lumiukkojen malliin. Lisäksi lumiukoilla oli asiaa ihmisille.

Näitä mukavia lumiukkoja uhkaa sulaminen. Asia on vakava, sillä ilmasto on lämpenemässä ja tämän vuoksi vaarassa ovat muutkin kuin lumiukot. Iloiset lumiukot ovat kuitenkin kylmän puolella ja kutsuvat myös sinut Napapiirille nauttimaan lumesta ja jäästä.

Lumen ja jään ympäröimässä Lumiukkomaailmassa touhuaa kolme iloista lumiukkoa, jotka ovat sisaruksia keskenään. Jääkiekkolupaus Kide (Flake) on lumisisaruksista rämäpäisin ja kenties hän opettaa sinutkin tekemään lumilämäreitä. Rokkikukko Kuuran (Frost) löydät todennäköisesti jostain luutakitaraa soittamasta. Hän uskoo, että oikeat soinnut löytämällä voi taikoa revontulet taivaalle. Lumiveljesten isosisko Aurora on haaveileva runoilijaluonne. Hän pitää taiteellisista lumi- ja jääveistoksista sekä revontulista. Lumiukkomaailman vieraita paimentamassa voit tavata myös Ukko Lumiovimiehen.

Lumisisarusten vanhempia, Halla-äitiä ja Nuoska-isää, et Lumiukkomaailmassa tapaa, sillä he työskentelevät talvet Kaamasen lumipallotehtaalla, missä he säilövät lunta salaiseen paikkaan ilmaston lämpenemisen varalta. Lumisisarukset sen sijaan viettävät talvet Napapiirillä hauskanpidon eli talvihupailun, lumen- ja jäänveiston sekä revontulten metsästyksen parissa. Tähän hauskanpitoon he haluavat kutsua myös ihmiset, sekä pienet että isommat. Sulaminen kuitenkin uhkaa myös näitä veikeitä kavereita, siksi he kehittävät uusia hauskoja keinoja kylmänä pysymiseen.